Tryck av väggkalendrar

Tryck av väggkalendrar

with Inga kommentarer

Slutet av året för oss innebär mycket tryck av väggkalendrar. På bilden är en väggkalender för företaget Essity, och varumärket Tork. (Ett globalt hygien- och hälsobolag). Varumärket känner många igen från handduk – och tvåldispensrar på toaletter. Den är i formatet A4 och häftad i ovankant för att kunna bli en liggande A4 som man hänger på väggen.

Val av papper

En kalender som man inte ska skriva i kan i princip ha vilket papper som helst. Men en kalender där man ska kunna skriva kan med fördel tryckas på ett obestruket papper. Ett obestruket papper har en lite ruffig och obehandlad yta. Ungefär som ett traditionellt brevpapper.

Tryck av väggkalendrar med wire-o-bindning

Ett annat vanligt sätt att ha en kalender på är att wire-o-binda den. Eller spiralbinda den som man också kallar det. Då sätter man samtidigt en hängare i spiralen för att enkelt kunna hänga den på väggen.

 

Bolla gärna dina idéer med oss

Vill du trycka väggkalendrar eller almanackor? Vad har man då för alternativa lösningar? Vad är möjligt att producera och vad är kostnadseffektivt? Detta är några saker som kan vara bra att fundera på innan. Men prata gärna med oss i ett tidigt skede så kan vi ge idéer och tankar på vägen så att det blir en så bra produktion som möjligt. Det mesta är faktiskt möjligt. Men som sagt, stäm gärna av med oss innan. För vi vill tillsammans med er ta fram bra och lyckade produkter.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *