Offsettryck

Offsettryck

with Inga kommentarer

När du ska trycka många broschyrer eller stora upplagor av blad, magasin och foldrar, då kommer vi trycka det i offsettryck i vår stora offsetpress. Detta för att uppnå bästa pris och högsta kvalité. Vi häftar, limbinder eller trådbinder dina broschyrer och böcker eller om du vill göra en tidning samt magasin. Foldrar falsas i många olika format och omfång. Kontakta oss gärna för förslag på papper och format redan under uppstarten av arbetet med din trycksak.

När passar offsettryck?

Vad är en stor upplaga? Och vad är en liten upplaga? Det kan naturligtvis bara svårt att avgöra. Men är det 10 000 ex av ett blad du ska trycka? Eller 4000 tidningar på 16 sidor? Ja då skulle vi nog säga att offsettryck passar mycket bra. Tidningen på bilden är 8 sidor A4 och trycktes på 6 olika språk i totalt 8000 ex.

A4, A5 och andra standardformat på papper

Att trycka i ett standardformat är vanligt och klokt. Mycket är anpassat för dessa format. Exempelvis broschyrställ, kuvert och liknande. Men det behöver nödvändigtvis inte vara ett standardformat. Ibland spelar det ingen roll. Och många gånger kan det vara precis lika klokt att ha ett udda format. Man sticker ut i mängden och formatet kan förstärka formspråket och designen.

Beställ offsettryck online

I vår webshop kan du enkelt beställa tryck av din broschyr i både offsettryck och digitaltryck. Du hittar beställningssidan HÄR. Där beställer du enkelt A4 och A5-broschyrer i flera olika papperskvalitéer. Du ser priset direkt och du laddar upp din fil. Sedan är det bara att sitta ner och vänta på att de färdigtryckta produkterna levereras. Du kan även välja olika långa leveranstider. Du kan välja från 8 sidor upp till 24 sidor. En tryckt broschyr behöver alltid vara delbar med 4 för att sitta ihop, så 8, 12, 16, 20 och 24 går att välja. Hittar du inte din önskade upplaga eller sidantal så kontakta oss för att få en offert.

Har du en färdig pdf-fil?

För att trycka något så behöver du ha en tryckbar pdf-fil. Oftast gör man en sådan i programmet InDesign men det kan även vara andra program. Det viktiga är att det är en fil som slutar på “.pdf”. Den får gärna även ha skärmärken och utfall. Då kan du enkelt ladda upp den här och beställa tryck. Klicka då på “ladda upp filen”. Är du osäker så hjälper vi dig. Våra kontaktuppgifter hittar du HÄR.

 

Broschyr eller folder

Broschyrer och foldrar är två vanliga produkter vi trycker i offsettryck. När kallar man en trycksak för broschyr? Och när kallar man den för folder? En trycksak som sitter ihop med en klammer, ett häftstift – det är en broschyr. En trycksak som däremot sitter ihop bara genom att den är vikt, kan vara ett eller flera vik – det är en folder.

Digitaltryck

Är det digitaltryck du letar efter? Det har vi också. Du kan läsa mer om det HÄR.

Bolla gärna dina idéer med oss

Vilket format fungerar bäst? Vad är möjligt att producera och vad är kostnadseffektivt? Hur många får då plats på arket? Detta är några saker som kan vara bra att fundera på innan. Men prata gärna med oss i ett tidigt skede så kan vi ge idéer och tankar på vägen så att det blir en så bra produktion som möjligt. Det mesta är faktiskt möjligt. Men som sagt, stäm gärna av med oss innan. För vi vill tillsammans med er ta fram bra och lyckade produkter.

 

Mer fakta kring offsettryck

Vill du vet ännu mer om vad offsettryck är? Då har Wikipedia en faktafylld text HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *