Lack på presentkort

Lack på presentkort

with Inga kommentarer

Att ha lack på ett presentkort eller på en flyer eller på någon liknande trycksak skapar en fin effekt. På bilden ser vi ett presentkort där logotypen först är tryckt i svart och på det ligger en partiell uv-lack. Det gör att det glänser och blir upphöjt just där lacken ligger. Detta fina presentkort har vi tryckt åt Specsavers.

Lack eller laminat?

Många broschyrer vi trycker har ett matt eller blankt laminat på omslaget. Det är som en tunn hinna som känns lite som gummi. En fin effekt som framför allt skyddar omslaget och minskar risken för tumavtryck. Det blir helt enkelt tåligare och håller sig fint längre. Partiell lack som vi säger, dvs lack som bara är på vissa utvalda delar av trycket är också effektfullt. Man kan välja antingen att lacka på en tryckt yta för att förstärka den, så som på bilden. Men man kan också lacka partiellt på en färgad yta så att det är endast lacken som skapar ordet eller logotypen.

Bolla gärna dina idéer med oss

Vill du ha lack på dit presentkort? Eller vill du ha laminat på din broschyr? Vad är möjligt att producera och vad är kostnadseffektivt? Detta är några saker som kan vara bra att fundera på innan. Men prata gärna med oss i ett tidigt skede så kan vi ge idéer och tankar på vägen så att det blir en så bra produktion som möjligt. Det mesta är faktiskt möjligt. Men som sagt, stäm gärna av med oss innan. För vi vill tillsammans med er ta fram bra och lyckade produkter.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *